מתאמנים בחדר כושר? אם עניתם "כן", אתם כבר יודעים טוב מאוד שבלי כאבים – אין תוצאות. אבל חוץ מהכאבים ה"טובים", אתם חשופים גם לפגיעות ופציעות, שעלולות להושיב אתכם "על הספסל" גם באימונים וגם בחיים האישיים. אז קבלו כמה כללי בטיחות, שנכתבו, בלי מליצות, בדם, יזע ודמעות, והקפידו לזכור אותם ולשמור עליהם כדי לשמור על עצמיכם מפגיעות:
1. טכניקה לפני משקל – או במילים אחרות איכות לפני כמות, כיון שהרמת משקולות מטילה עומס רב מאוד על השרירים והמפרקים, והתפקיד של טכניקת העבודה בנכונה הוא לחלק את העומס באופן כזה שהגוף שלכם יוכל לעמוד בו. לאורך זמן, עבודה בטכניקה נכונה בונה את השרירים בעקביות והיא לא רק תהפוך אתכם לחזקים יותר, אלא גם לעמידים יותר מפני פגיעות ופציעות באימונים ובחיים.

2. מאמן מקצועי – יש הרבה סיבות טובות להיעזר במאמן שיודע איך להביא אתכם להישגים ותוצאות, אבל, מעל לכל, מאמן קודם כל דואג לבטיחות שלכם באימונים, מונע מכם מלהעמיס על הגוף מאמצים שהוא אינו יכול לעמוד בהם ומדריך אכם איך לשפר את הטכניקה כדי להפיק יותר מהאימון ולהימנע מפציעות.
3. שימו לב לסביבה שלכם – הרבה פעמים, באימון, אנחנו אוהבים להיכנס ל – Zone שלנו – לשים אוזניות, למקד את המבט קדימה ולהתרכז רק בתנועה הבאה. יחד עם זאת, בחדר כושר אנחנו מוקפים במתקני כבדים ואנשים שנמצאים בתנועה מתמדת, כולל בעיטות והרמת משקולות בתנופה, אז חשוב לשמור על ריכוז ועיניים פקוחות, במיוחד במעברים בין המתקנים ובתחילת כל תרגיל חדש ולוודא שאנחנו לא בטווח הפגיעה של מתקני האימון והמתאמנים האחרים שסביבנו.
4. החזירו את המשקולות למקום – מכירים את האנשים האלו שמשאירים את המגבות על הרצפה של האמבטיה? אז בחדר כושר, עם המשקולות, בוא נאמר שזה קצת פחות מתאים כי משקולת שנשארת באמצע החדר היא מתכון כמעט בטוח למכה חזקה בבוהן של משיהו, במקרה הטוב, ובמקרה הפחות נפילה שמי יודע באיזה נזק תגרם.

5. מגבת – כבוגרי משבר הקורונה זה אולי כבר די מובן מאליו אבל בכל זאת כדאי להזכיר שבמקום שבו כולם מזיעים, חשוב מאוד לשמור על ההיגיינה האישית ולהקפיד להשתמש במגבת אישית.
6. חימום – גם אם יש לכם סדר יום עמוס ואתם רוצים להוציא את המקסימום מכל רגע של האימון, חימום טוב לפני הוא לא מותרות, אלא שלב הכרחי. חימום, של כל הגוף, לפני האימון יכין את הגוף שלכם להתמודדות עם העומס שיוטל עליו. יעלה לכם את הדופק, ימריץ את זרימת הדם והבונוס – גם יגרום לכם לשרוף יותר קלוריות באימון עצמו.

7. קחו את הזמן ואל תעברו את הגבול – כן, כולנו ממהרים תמיד להספיק עוד משהו, ורוצים להוציא מהאימון שלנו מקסימום תוצאות. אבל שמירה על כושר, משקל מאוזן וגוף חטוב זו לא מטרה נקודתית, אלא דרך חיים, ולכן אין מה למהר ולהעמיס על עצמנו תוכניות אימונים לא ריאליות, אפילו אם נדמה לנו, שכל מי שמתאמן לידנו מהיר יותר, חזק יותר או מעוצב יותר.
8. כשיש ספק – אין ספק, או בקיצור – אם אתם לא יודעים איך לבצע תרגיל או להשתמש במתקן אל תתביישו לשאול, גם אם לא נעים לכם שאנשים יגלו שאתם לא יודעים. הרי כולנו היינו חדשים פעם, והרי אנחנו כאן כדי להוציא מעצמנו יותר, אז לפעמים היותר הוא לא רק בצד הפיזי, אלא גם בהתגברות על המעצור של לבקש עזרה, מה גם שהעזרה הזו יכולה למנוע מכם מלהיפגע.
9. הישמעו להוראות המאמן והמקום – הם נועדו אך ורק לטובתכם והם כבר מנעו הרבה פגיעות ופציעות בעבר – וימנעו גם בעתיד.

10. אל תשכחו לשתות – אתם מזיעים ומאבדים נוזלים גם אם אתם לא מרגישים צמאים אז כדי לא להתייבש חשוב לזכור לשתות מספיק – לפני, במהלך וגם אחרי האימון.
ועוד משפט לסיום – אורח חיים בריא הוא מחויבות אישית שלכם וכל הכבוד שבחרתם בדרך החיים הזו, אז המשיכו להתאמן ושמרו על הגוף – כי זו המתנה הכי טובה שתוכלו לתת לעצמכם.